Wednesday, September 10, 2014

Pandan butter cake with Dark n milk Berlys Chocolate Coins..


Assalamualaikum.. lamanyerr x berblog.. menyepi dan hanya sempat memandang dari jauh.. hehe..so arini nak share resepi kek Butter yang slalu duk buat.. simple cake tapi penuh rs coklat..


Bahan-bahan :-

A)
250g Butter
210 Tepung naik sendiri 
190 gula kastor
5 bj telor gred A
1sdk baking bikarbonat (x penuh pun)

B)
Pandan Paste

C)
serbuk koko (untuk melapis)

D)
Berly's Chocolate coins (Dark & Milk utk hiasan)

Cara-cara:-
1. Putar bahan A sehingga gebu 5 minit je.
2. Masukkan bahan B.
3. Bahagikan adunan..(nk buat colur2 pun cantik)
4. Masukkan adunan dalam loyang dan  tapis bahan C memenuhi loyang. Ulang proses ini.
5. Kemudian masuk adunan terakhir dan hiasi dengan Chocolate coins.. hehe.. 
6. Bakar suhu 150c 50minit atau sehingga masak..


Double Layer.. 

Icha 3y sgt teruja.. hihi

-->

No comments:

Post a Comment